Aartsengel Michaël

Laden Evenementen

Inleiding

We kunnen de mens in zijn wezen kennen.  We kunnen de innerlijke kracht vinden om de mens te zien als een door en door geestelijk bovenzinnelijk wezen.

We kunnen de mens leren kennen, hier in en op de fysieke aardse wereld, doordat hij minerale partikels in een op-een-mens-lijkende-vorm ordent, op elkaar stapelt.

Verhalen kunnen helpen om de mens te leren kennen. De kracht om zo’n bewustzijn te ontwikkelen om de mens als bovenzinnelijk wezen te leren kennen, die kan de mens in hoge mate sinds 1879 ontwikkelen, het begin van het Michaël-tijdperk.

Kan het boek de Filosofie van de Vrijheid ons helpen om de werking van de aarstengel Michaël waar te nemen en te leren kennen?

 

Boeken ter inspiratie

  • Een belangrijk boek om door te dringen in het beleven van wat de aartsengelen beogen is de Filosofie van de Vrijheid van de Oostenrijkse filosoof dr. Rudolf Steiner. Dit boek zal dan ook een belangrijke basis vormen van deze online les.
  • Een tweede boek dat tot inspiratie zal dienen is het boek van Rudolf Steiner met als titel De missie van Michaël.

Inhoudelijke richtingaanwijzers

  • De Michaël-cultuur knoopt aan bij het intensiveren van het waarnemen en het beluisteren van de innerlijke respons die daarbij in de ziel opstijgt.
  • Het gaat om de scheppende wilsmatige aktiviteit die aan het denken ten grondslag ligt. Op deze wilskant ligt in deze serie van vier woensdagavonden de nadruk.

 

Wat gaan we doen?

Op een speelse en praktische wijze worden met  verhalen, waarnemingsoefeningen, spelvormen, gesprekken en tekeningen de onbekende aartsengel Michaël voor de deelnemers ontsloten.

Het kan handig zijn om bij de les tekenpapier en tekenpotloden als ook pen en papier klaar te hebben liggen. Al tekenend kunnen wij soms beter doordringen in de grootse inzichten van de geestelijke wereld.

 

Gebruikte afbeeldingen

  • Aartsengel Michaël weegt een ziel naar Guariento rond 1350/
  • https://nl.wikipedia.org/wiki/Micha%C3%ABl_(aartsengel)#/media/Bestand:Guariento_002.jpg
  • https://www.mozaico.com/products/mosaics-designs_religious_archangel-michael-mosaic-icon_mr416

 

Gastheer en docent Wim Wolbrink

Wim Wolbrink (1965) is verteller, verteldocent, verteltrainer, oprichter van de Nationale Vertelschool en menskundig adviseur. Verder is Wim Wolbrink organisator van symposia en festivals waarin het vertellen centraal staat. Zijn opleiding tot verhalenverteller heeft Wim Wolbrink gevolgd aan het gerenommeerde Emerson College in East Sussex, Engeland. Met een verhaal, legende, mythe, sprookje of sage opent Wim Wolbrink de innerlijke wereld van de luisteraar. Ieder mens heeft de gave om met zijn zogenoemde ‘derde oog’ een innerlijke voorstelling te scheppen. Via die weg kan een mens beginnen door te dringen in de diepte van de Filosofie van de Vrijheid.

Data, tijd, locatie

We werken aan het verdiepen van inzicht in de aartsengel Michaël op de vier woensdagavonden van 8 t/m 29 september 2021. We werken van 20:00 tot 21:30 uur. De foyer gaat open vanaf 19:40 uur. Na 21:30 gaat de herberg open. Dat betekent dat de deelnemers informeel met elkaar in de grote zaal kunnen napraten. Deze vorm van nabeschouwen wordt door de meeste deelnemers zeer op prijs gesteld.

 

Locatie

Vrijeschool de Noorderkroon te Enschede
Olieslagweg 138
7521 JG  Enschede

 

Kosten

De cursus kost € 60,-. Mocht het cursusbedrag voor je een onoverkomelijke drempel opleveren dan kun je contact opnemen met de organisatie via secretariaat@nationalevertelschool.nl.

 

Aanmelden

Aanmelden gaat heel eenvoudig. Stuur een mailtje naar secretariaat@nationalevertelschool.nl of bel tijdens kantooruren op het telefoonnummer: 074 – 2422696.